Jeg har laget brente mandler i mange år, både for salg på messer,
Jeg lager masse, 4-5 kg hvert år, så denne oppskriften,
som jeg forøvrig har fått av en god vennine, er godt utprøvd.
Brente mandler:
5 dl mandler
2,5 – 3 dl melis
1 ts kanel
3/4 dl vann
Du trenger ei stekepanne,ei tresleiv, ei fjøl med bakepapir
og et brett.
Sett plata på litt over middels varme.
Hell mandler, melis, kanel og vann i panna.
Rør til alt er blandet, og la det stå i ro til alt sukrer seg.
Nå må du røre, det må ikke bennes da blir det bittert…
Når mandlene er begynt å bli blanke og fargen er brun (ikke sort)…
..helles mandlene over på den bakepapirklede fjøla.
Bruk en eller to gafler til å skille mandlene,
pass på!! det er glødende varmt.
Hell de over på et brett etter hvert, og skill en og en der.
La mandlene bli kalde før du har de på et tett glass eller i poser.
Skal du lage flere porsjoner
må du huske å vaske stekepanne mellom hver gang.
Lykke til! : )
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
Tilbakelinking Adventskos | Grys kjøkkenskriverier
Åh så godt….
Dette må eg pröve og.
Virker ikke så vanskeligt.
Klems Synnöve.
Brente mandler er perfekt juleknask. 🙂
Hei pa deg,
ville bare innom og takke for alle de fine oppskriftene og ideene du deler med oss! De er alltid sa innholdsrike og informative at det er umulig a gjore feil!
Her lages det ogsa brente mandler! Sunt gotteri, tross alt!
Kjenner du forresten til den svenske bloggen "Sote saker" – jeg har omtalt den pa min blogg. Veldig inspirerende den ogsa!
ha en fin dag
Så fine julegaver det kan bli :o) Dette skal testes ut
Mmmm…, dette er det faktisk noen år siden jeg laget sist, men du såå godt det er…
Kanskje jeg lager det i år? :-))
Nam,nam…verdens beste jule godter!
Koselig blogg du har,deilig med mat blogg,oppi alle interiør sidan;)
Hit kjæm eg tbake<3
Klæm Beate
Kom gjerne innom min blogg!
Åhh brente mandler er såå godt:)
det skal jeg lage til jul også 🙂