Kantareller skogens gull.


Jeg har en kjempesnill nabo,
og i dag kom han med masse kantareller til meg.
Så nå har jeg plukket bort alle blader ol.
og delt alle i to eller fire, for å sjekke om noen var makkspist.
Jeg fant heldivis ikke noe av den sorten.
Så har jeg tørrkokt de i stekepanna,
Hvis soppen er meget tørr, kan man ha i litt vann,
så den ikke svir seg fast i panna.
 Etter en stund avgir soppen sin egen væske,
den får koke i denne, til det meste er kokt inn.
Nå er soppen klar for videre tillaging,
eller for nedfrysing til senere bruk.
Jeg tok av de minste og fineste soppene,
som jeg beholdt hele når jeg tørrkokte de.
De er puttet i en boks og frosset,
de blir flotte å bruke som garnityr…
*
Du kan også bruke min oppskrift på
syltede kantareller den finner du   her.   
De frossne kantarellene skal brukes som
 stuing, i suppe, gryteretter, i pai
eller smørstekt sammen med løk og bacon.
Det kommer nok noen oppskrifter senere.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kantareller skogens gull.