Kålruletter


Deilige gammeldagse kålruletter,
server de gjerne sammen med dillsaus.

Kålruletter til 4 personer:
1 stort kålhode
400g kjøttdeig
1 egg
1 dl melk
1 dl havregryn
1 ss maisennamel
salt/pepper
2 l vann
2 stk buljongterninger
hyssing
Ta forsiktig av 12 kålblader,
det er best å få de av så hele som mulig.
Kutt av den tykkeste biten.
Kok kålen i kokende vann i ca 3 min,
Hell av vannet og legg kålen i kaldt vann.

 Rør kjøttdeigen, egget, melk, havregyn,
maisennamel, salt og pepper
sammen. 
Ta en stor skje deig på hvert kålblad,
brett det sammen og knyt en hyssing rundt.
Kok opp 2 l vann med buljongen.
Ta forsiktig kålruletene i den kokende buljongen.
La de trekke i ca 20 min på svak varme.
De skal så vidt koke.
Dillsaus:
Lag jevning av 2 ss smør og 2 ss mel,
spe med kraften og litt fløte 1/2 dl
til en passe tykk saus.
Kok sausen i minst 6 min.
Ha i litt sitron,
smak til med salt og pepper.
Til sist tillsettes 2 ss hakket fersk dill
eller 1 ts tørket dill.
Ta hyssingen av hver kålrulett.
Server de varme kålrulettene og dillsausen
sammen med nykokte poteter og en stor skje tyttebær.

Legg igjen en kommentar

5 tanker om “Kålruletter