Urtesnurrer


Deilige nybakte urtesnurrer.

Urtesnurrer:
1,2 l vann (fingervarmt)
2 kg hvetemel
4 dl kli
100 g smeltet smør
1 pose tørrgjær
3 ss sukker
1 ts salt
Fyll:
1 boks Cottage cheese
100 g godt smør(mykt)
1 ss fingersalt(Maldon)
1 bukett med urter fra hagen
(du kan også bruke bare persille)
Rør ut gjæren i 2 dl av vannet og sukkeret.
La det stå så det gjærer.
hell i resten av vannet og det smeltede smøret
til sist hvetemel kli og salt.
hold av litt av hvetemelt til utbaking(ca 1 dl)
Kna godt,
og sett deigen til heving under et klede i ca 1 t.
Vist du er like heldig som meg kan du plukke urter i hagen,
eller du kan selvsagt kjøpe en bunt med urter evnt. bare persille.
Jeg plukket en bukett med:
 gressløk m/ blomster
løpstikke
mynte
salvie m/blomster
timian m/blomster
bladpersille
oregano
sitronmelisse
Bland  Cottage Cheese, smør og salt
plukk blomstene av stilken og ha de i,
hakk resten av urtene
rør de i. 
Del den ferdighevede deigen i to,
og kjevel ut to lengder, en av gangen.
Fyll halvparten av fylet på og rull sammen
(som en rullekake/kanelsnurr)
Smør store muffinsformer godt med olje,
eller legg bakepapir på en bakeplate.
Jeg laget 12 store i muffinsformer
og 16 sammen på ei plate.
Heves godt under klede i ca 30 min.
Stekes i 200 g  i ca 20 min.
Avkjøles på rist.
Urtesnurrene smaker godt sammen med suppe eller salat.
Tips: Lag mange og frys ned.

Legg igjen en kommentar

5 tanker om “Urtesnurrer