Nesten ekte Tiramisu


Tiramisu er som regel laget av Mascapone som er en italiensk ferskost.

Her har vi byttet den ut mot Snøfrisk en norsk ferskost
 + litt fløte for å få den rette konsistensen.
Vi hadde ikke marsala, så vi brukte bare cognac.
Nesten ekte Tiraisu:
1 pk savoiardikjeks (ladyfingers )
3 dl sterk kaffe
2-3 ss cognac, eller brandy
4 eggeplommer
5 ss sukker + 1 ss vaniljesukker
200 g snøfrisk(eller annen mild ferskost)
1,5 dl fløte
1-2 ss Kakao for å drysse over
+ en dessertskål
Rør ferkost og fløte sammen.
Pisk eggeplommerog sukker til en tykk krem
bland egedosisen i ostemassen.
Bland cognacen i kaffen,vend kjeksene i kaffen
Legg på et lag med ostemasse, og
et dryss med kakao
så et nytt lag med kjeks osv…
avslutt med et dryss med kakao.
Sett Tiramisuen kaldt i minst 6 timer,
lag den gjerne dagen før.
Tiramisu smaker godt sammen med sterk kaffe,
 gjerne espresso.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Nesten ekte Tiramisu