Tiramisu er som regel laget av Mascapone som er en italiensk ferskost.
Her har vi byttet den ut mot Snøfrisk en norsk ferskost
+ litt fløte for å få den rette konsistensen.
Vi hadde ikke marsala, så vi brukte bare cognac.
Nesten ekte Tiraisu:
1 pk savoiardikjeks (ladyfingers )
3 dl sterk kaffe
2-3 ss cognac, eller brandy
4 eggeplommer
5 ss sukker + 1 ss vaniljesukker
200 g snøfrisk(eller annen mild ferskost)
1,5 dl fløte
1-2 ss Kakao for å drysse over
+ en dessertskål
Rør ferkost og fløte sammen.
Pisk eggeplommerog sukker til en tykk krem
bland egedosisen i ostemassen.
Bland cognacen i kaffen,vend kjeksene i kaffen
Legg på et lag med ostemasse, og
et dryss med kakao
så et nytt lag med kjeks osv…
avslutt med et dryss med kakao.
Sett Tiramisuen kaldt i minst 6 timer,
lag den gjerne dagen før.
Tiramisu smaker godt sammen med sterk kaffe,
gjerne espresso.
Endelig en oppskrift på desserten jeg elsker- med ingredienser som lar seg oppdrive her på landet;-)
Den så himmelsk ut og må prøves snart!
Dessuten tar du veldig gode bilder ,Gry!
PS; håper det gikk bra med bredbåndskabelen og den nye plenen;-)
Klem Grehtemor med god apetitt- denne bloggen er genial!!
Det var en spennende variant. 🙂
Hei!! Det så kjempegodt ut!!! Det var igrunnen en god ide å bruke den norske osten..Det må jeg jammen prøve..Takk for godt tips..Ha en strålende etterdag videre!!