Marsipanroser


Marsipanroser er flott kakepynt, og slettes ikke så vanskelig å lage selv.
Du trenger:
Marsipan
konditorfarger
3 plastposer
2 ark kjøkkenpapir
1 plastskje
maisennamel
en pensel
et kjevle
1 lite glass
1 stort glass
litt aliminiumsfolie
et brett
Del marsipanen i biter så blir den litt lettere å farge,
fyll to plastposer med marsipan,
ta litt rosa farge i den ene,
og litt grønn og evnt litt gul i den andre
(gul sammen med grønn gir en vårlig grønnfarge)
Kna inn fargen mens marsipanen ligger i posen,
så får du ikke så masse farge på fingrene…
Kjevel ut den grønne marsipanen.
Bruk litt maisennamel så setter den seg ikke fast.
Stikk ut blader med glass som vist,
noen små og noen store.
Brett kjøkkenpapiret i 4 og putt det inn i en av posene.
Legg et blad oppå, og dra det litt tynnere i kanten med en plastskje,
Snu skjeen og lag et strek midt i bladet.
Børst bort overflødigt mel,
og legg bladet over på en rull med aliminiumsfolie,
da får de litt bøy, og blir penere når de tørker.
Kjevel ut den rosa marsipanen med litt maisennamel
Trykk ut rundinger med det lile glasset.
Ta litt marsipan og lag en kule, og deretter en dråpe.
Legg  en runding på posen og dra utover
Så bladene blir seende slik ut.
Børst bort overflødig mel.
Rull det første bladet over dråpen, og fortsett og legg blader,
alltid den tykke delen ned. Tykk mot tykk.
rundt og rundt til rosen er stor nok,
jeg bruke ca 7 blader på hver rose.
Vil du ha en flat rose kan du klemme litt til,
og skjære av den nederste delen
Ellers lar du de være som de er.
Tørk rosene på et brett i minst 2 døgn.
Oppbevares i en tett boks til de skal brukes.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 tanker om “Marsipanroser