Påskeharer


Jeg ble tipset av tanja når jeg hadde blogget påskekyllingene mine,
om denne linken til påskeharer oppskrift på fine og grove.

Dette måtte prøves
Jeg bakte de halv fin.
Jeg lagde en stor deig:
2 kg hvetemel
300 g havrekli
50 g gjær
4 ss sukker
5 ss olje
1 ts salt
og ca 1,3 dl vann
***
Eltet alt sammen og a den heve til dobbel størrelse
Delte deigen i to, og laget to brød av den ene delen.
(eller lag harer av alt )
den andre delte jeg i 48 like deler.
Rullet alle i pærefasong
Klippet et dypt hakk i den spisse siden,
og satt to og to sammen motsatt vei.
To rosiner til øyne…
Hevet de i 20 min
og stekte de i 15 min
på 200 g
(Brødene må stekes i 45 min sjekk om de er ferdige)
Påskeharene er fine å servere til både frokost og lunch.
De er også flotte å fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Påskeharer