Ostesuffle for 2


Lekker og luftig ostesuffle.

Ostesuffle til 2
20 g smør
2 strøkne ss hvetemel
1,2 dl melk
2 egg
80 g revet ost

Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk og kok opp.
Kok og rør i ca 2 min.
Ta kaserollen av plata og rør inn ost og 2 eggeplomer.
Smør og mel to ildfaste former, eller som her 2 kopper
Pisk egehvitene stive og rør de forsiktig inn i ostesausen.
Fyll formene, ikke helt fulle!
Stekes i 175 g ca 40 min.
Server Ostesuffleen sammen med litt salat.
Serveres varme rett fra ovnen.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 tanker om “Ostesuffle for 2

  • Anonym

    Hei 🙂
    Vi prøved denne suffleen i går kveld, det ble fantastisk godt. Vi lagde to rører, en med vanlig ost, og en med parmesan, den med parmesan ble absolutt best, men den med vanlig Norvegia ble så absolutt god den også.
    En ting jeg lurer litt på er hvordan man skal få suffleen til å forbli høy og fin? Hva gjør jeg feil når den hever og ser fin ut i ovnene, men synker sammen når jeg tar den ut?
    I dag skal vi lage din "Langtidsstekte kylling med hvitløk og kanel" …gleder oss!
    Hilsen Christina & Erlend

  • Eva

    Hei! Jeg har tenkt til å lage suffleen din nå straks, men jeg oppdaget en liten skrivefeil: "Rør inn melken og spe på med melk". Jeg tror det skal stå "rør inn melet". Uansett – jeg gleder meg masse til suffle, men jeg tør ikke å steke den i en kopp – er det helt trygt eller kan det hende de sprekker? Jeg tror jeg går for paiform. Fin blogg forresten!

  • Line

    Suffle er noko eg aldri har prøvd å lage, har alltidt tenkt at det er så vanskelig å få til…Men dette såg kjempelekkert ut, og freistar verkeleg til utprøving.

  • Hanne

    Tusen takk for veldig fristende oppskrift. Går det helt greit å bruke Green Gate-koppene til dette, altså? Ingen risiko for alt det går galt? Det var i så fall en fantastisk god idé!