Lekker og luftig ostesuffle.
Ostesuffle til 2
20 g smør
2 strøkne ss hvetemel
1,2 dl melk
2 egg
80 g revet ost
Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk og kok opp.
Kok og rør i ca 2 min.
Ta kaserollen av plata og rør inn ost og 2 eggeplomer.
Smør og mel to ildfaste former, eller som her 2 kopper
Pisk egehvitene stive og rør de forsiktig inn i ostesausen.
Fyll formene, ikke helt fulle!
Stekes i 175 g ca 40 min.
Server Ostesuffleen sammen med litt salat.
Serveres varme rett fra ovnen.
Hei 🙂
Vi prøved denne suffleen i går kveld, det ble fantastisk godt. Vi lagde to rører, en med vanlig ost, og en med parmesan, den med parmesan ble absolutt best, men den med vanlig Norvegia ble så absolutt god den også.
En ting jeg lurer litt på er hvordan man skal få suffleen til å forbli høy og fin? Hva gjør jeg feil når den hever og ser fin ut i ovnene, men synker sammen når jeg tar den ut?
I dag skal vi lage din "Langtidsstekte kylling med hvitløk og kanel" …gleder oss!
Hilsen Christina & Erlend
Hei! Jeg har tenkt til å lage suffleen din nå straks, men jeg oppdaget en liten skrivefeil: "Rør inn melken og spe på med melk". Jeg tror det skal stå "rør inn melet". Uansett – jeg gleder meg masse til suffle, men jeg tør ikke å steke den i en kopp – er det helt trygt eller kan det hende de sprekker? Jeg tror jeg går for paiform. Fin blogg forresten!
Åhh, dette ser skikkelig godt ut..har aldri prøvd å lage ostesufle før, men dette skal jeg prøve ut:)
Inte minst såg sufflen god ut men vilken fin skål du serverar det i :-)..nice
Suffle er noko eg aldri har prøvd å lage, har alltidt tenkt at det er så vanskelig å få til…Men dette såg kjempelekkert ut, og freistar verkeleg til utprøving.
Dette så jammen godt ut!
Tror jeg tar lunsjen hos deg jeg…:-)
Klem Beth`s småting…
Du tar veldig bra bilder!
Tusen takk for veldig fristende oppskrift. Går det helt greit å bruke Green Gate-koppene til dette, altså? Ingen risiko for alt det går galt? Det var i så fall en fantastisk god idé!
Dette så godt ut :O)
Så fine bilder du tar!
Hilsen Fredrikke
NAM! den der må jeg prøve 🙂 Så skikkelig god ut 🙂 særlig i de lekre lattebollene fra GG 🙂
Klem Karina