Minestrone


Minestronesuppe er som en suppe,
som kan varieres litt etter hva men har i huser, og hva man liker.
Her er min oppskrift.

Minestrone:
2 ss olivenolje
1/2 løk(+1/2 hvitløk vist du vil)
1 stor potet
1 gulrot
3 vårløk eller 1/2 purreløk
1 stilk stangselleri med blader
50 g bacon
100 g pølse( jeg bruker mårpølse)
1 l kyllingbuljong (av 2 terninger)
2 flådde tomater
en stor bukett blomkål
ca 2 dl tørr pasta
(3 nøster)
2 dl grønne erter
salt/pepper

Varm opp oljen i ei gryte. Kutt opp potet, gulrot,løk,pure,selleri,pølse og bacon. Fres de oppkuttede ingrediensen i gryte, i et par minutter. Lag buljongen og hell den over, la det koke på lav varme under lokk i 2o min. Tilsett de flådde opphakkede tomatene, blomkål i små buketter og pastaen, er den i nøster eller som spagetti, må den brytes i minde biter. Fortsett og kok suppen i ca 12 min til. Tilsett ertene helt til sist, de skal bare varmes. Smak til med salt og pepper etter behov.

Server Minestonesuppen varm, i dype tallerkener.
Ha gjerne parmesan eller lignende ost over.

Legg igjen en kommentar

2 tanker om “Minestrone