Skru først ovnen på 200 grader.
Oppskrift på kjøttpai til 6:
800 g kjøttdeig
2 store gulrøter
2 bokser hakket tomat
2 poser potetmos
2 egg
salt/pepper
Stek kjøttdeigen og rasp gulrøtene grovt,
bland gulrot og tomat i kjøttdeigen, og smak til
med salt og pepper.
Ha kjøttmassen i ei ildfast form.
lag potetmos som beskrevet på posen,
og rør i to eggeplommer.
Pisk de to hvitene stive, og vend de forsiktig i stappen.
Bre stappen over kjøttrøra i formen.
bland gulrot og tomat i kjøttdeigen, og smak til
med salt og pepper.
Ha kjøttmassen i ei ildfast form.
lag potetmos som beskrevet på posen,
og rør i to eggeplommer.
Pisk de to hvitene stive, og vend de forsiktig i stappen.
Bre stappen over kjøttrøra i formen.
Sett den i ovnen, som er forvamet på 200 g.
Stekes i ca 30 min, til toppen er gylden.
Serveres med tyttebær og koke grønnsaker,
og hvorfor ikke litt potetskruer til barna.
Godt og sunn høstmat.
Tips:Mat til mange ca 12 stk. lag dobbel oppskrift i langpanna,
og server godt brød og salat til. (Kjøttrøra kan lages ferdig
dagen før og settes kaldt.)
Du er fantastisk flink til å lage mat 🙂
Så godt forklart og fine bilder.
Denne paien vil jeg lage.Nam !
Guttene mine er ganske kresne når det gjelder mat og til og med kaker.
Jeg ser etter en oppskrift på en god sjokoladekake. Kan du hjelpe meg så blir jeg veldig glad 🙂
Og tusen takk for den flotte bloggen !
Hilsen fra en trebarns mor.
nam! kan jeg komme til deg å spise middag i dag? 🙂 hjemme alene sjø.. 😉
klem salatbolla
oi dette så godt ut! må nok prøves ja!!!
takker:)
klem
Herlighet så mange fristelser det finnes i denne bloggen!
Nå tror jeg at jeg må finne frem ostepoppen;)