Jeg fant de på Åhléns i Stockholm, så de ble med meg hjem.
Den ene er til muffins, og den andre har jeg prøvd å lage formkake i.
Jeg har ei fin gammel oppskrift på ei god sitronkake,
Den er til 1,5 l form, jeg målte ikke formen før etter at jeg hadde bakt
og oppdaget at den tok 2,5 l…
Her er oppskrifta mi

til 1,5 l form
150 g smør
2 dl sukker
2 egg
1,5 dl fløtemelk
4 dl hvetemel
1 t bakepulver
skall av en sitron
4 sitrondråper
**************************
til 2,5 l form (som passer til ei full roseform)
225 g smør
3 dl sukker
3 egg
2,2 dl fløtemelk
6 dl hvetemel
1,5 t bakepulver
skall av en sitron
5 sitrondråper
3 dl sukker
3 egg
2,2 dl fløtemelk
6 dl hvetemel
1,5 t bakepulver
skall av en sitron
5 sitrondråper

Pisk smør og sukker hvitt, ha i eggene pisk godt. Bland bakerpulveret i melet og hell det vekselsvis med melka mens du blander. Til sist røres sitronskall og dråpene i.


Så stilig a ,-) Har deg på lista og titter innom deg for gode tips.
Dette såg jo riktig så lekkert ut, for ikkje å snakka om kor godt det ser ut 🙂
Åh, her snakker vi skikkelig tradisjonskake, Gry. Akkurat noe for meg! Jeg elsker de gammeldagse formkakene 🙂
Disse formene hadde jeg faktisk i handlekorga sist jeg var i Tromsø, men så kom jeg til å tenke på hvor proppende fullt det er i alle skap, og så la jeg dem pent på plass igjen. Angrer! Må se om de fortsatt har dem neste gang jeg får sjansen – kaka ble utrolig flott, og høres bare SÅÅÅÅ god ut! (Jeg får heller kaste noe gammelt ræl, for å lage plass i skapet)
For en søt form. Og sitronkake er jo rett og slett nydelig. 🙂
åh…denne så sååå god ut…morsomt med slike former, å det gjør at baksten ser skikkelig ut:)…alltid så godt her inne hos dæ..
Så fine former! 😉 Hvor mye kostet de?
Sitronkake er jo kjempe godt! Liker syrlig til søtt! Fikk jeg lyst til å prøve!! 🙂
Hvordan lager du sånne fine rammer og sånn med tre bilder i?
Ha en fin dag! Klem salatbolla