Alle familier har vel sin oppskrift på eplekake,
Her er den vi bruker
(den er etter min mors oppskrift):
250 g smør
Røres hvitt
4 egg
ett av gangen røres godt i
140 g hvetemel
140 g potetmel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
røres i
Hell røra i ei smurt rund kakeform 26 cm
Hell røra i ei smurt rund kakeform 26 cm
Legg eplebåtene oppå kakedeigen,
og strø på
minst 2 ts kanel og 2 ss sukker
Stek kaken på nederste plate i ca 40 min i 200 g.
Avkjøles på rist.
Avkjøles på rist.
Server kaken lunken gjerne med is eller krem til.
Kaken egner seg utmerket å fryse.
Ser bare så godt ut, og for noen herlige bilder!
hei igjen! da har jeg laget eplekaken med din oppskrift! nammenamm, den ble veeldig god! beseforeldre til samboer synes også det! 🙂
Hei Gry
Fant nettopp bloggen din og må si jeg synes oppskriftene dine ser spennende ut. Skal jammen meg prøve den eplekaken nå til høsten:) Ellers så ser jeg at du har listet mange av mine favoritt kokkedamer så det er jo et kjempepluss;)
Ingenting smaker så godt som eplekake! Denne så ekstra lekker ut!
Så gøy! Jeg har også bakt eplekake idag. Nesten lik oppskrift, gitt! Tror eplekake er en av mine favorittkaker…..
namnamnam! jeg må få satt i gang å lage eplekake jeg også, er jo såå godt! kanskje jeg skal prøve din oppskrift! 🙂
liker bloggen din! leger den på bloggrollen på bloggen min salatbolla jeg! 🙂
Hilsen Siri Malene