Gul fiskesuppe


Hva smaker vel bedre enn
en god hjemmelaget fiskesuppe?

Pr pers.:
100 g laks
2 kamskjell
1/2 gulrot
(gjerne litt kantareller)
1 vårløk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ss smør
litt Safran eller Gurkemeie
3/4 dl fløte
1,5 dl vann
0,5 dl hvitvin(kan ersates med vann)
1 ts østerssaus
1/2 terning fiskebuljong
salt/sitronpepper
litt chilli
Varm smør og olje og i ei gryte,
ha i safran og hvitløk – oppdelt gulrot og løk .
sekes i ca 2 min. ha i buljongterning fløte vin og vann.
kok opp og ha i laks og kamskjell som er delt i biter.
ha gryten på svak varme og la alt bli varmt, og så vidt kokt,
smak til med krydder og østerssaus.
Serveres med garnityr av opphakkede urter,
gjerne kjørvel/persille og gressløk.
Med hviløksbrød og hvitvin blir det rene festmåltidet.

Legg igjen en kommentar

2 tanker om “Gul fiskesuppe