Fastelavnsboller


Fastelavnsboller:

1 kg hvetemel
150 g sukker
2 ts kardemomme
200 g margarin
7 dl melk
100g gjær
1 egg til pensling
Bland mel, sukker og kardemomme.
Smelt margarinen, ha i melken og la det bli fingervarmt.
Løs opp gjæren i litt av væsken,
ha alt over i melblandingen.Elt deigen smidig,
dekk til og hevtil dobbel størrelse på et lunt sted.
Del deigen i 40 deler og lag boller.

Etterhev i minst en time,
pensle bollene med sammenvispet egg
stekes 9-10 minutter ved 200-220 C.
Bollene spises som de er,
eller deles, fyll dem med pisket krem
og strø melis på toppen.


God Fastelavn!


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Fastelavnsboller