Kantarellsuppe med spekeskinke


Nydelig kantarellsuppe toppet med stekte kantareller, spekeskinke og persille.

Kantarellsuppe med spekeskinke
4 porsjoner

ca 500 g ferkse rensede kantareller
2-3 ss smør
1 hvitløksfedd
1/2 løk
6 dl buljong (grønsaksbuljong eller klar kjøttbuljong)
3 dl fløte
1-2 ts maisenna + litt kaldt vann
salt, pepper og litt sitronsaft

Til topping
ca 100 g av de stekte kantarellene
100 g spekeskinke
Persille

Stek kantarellene i smør i noen minutter.
Ta av ca 100 g, som skal bruker til servering.
Hakk opp og stek løk og hvitløk sammen med restenav soppen, til løken er blitt blank.
Hell i buljongen og kok opp.
Del opp spekeskinken i biter, og brun den lett i litt smør.
Hell i fløten og kjør suppen i en blender, eller bruk en stavmikser så suppen blir jevn.
Jevn suppen til, med litt maisenna, utrørt i kaldt vann.
Rør godt underveis.
Smak til suppen med salt, pepper og litt sitronsaft.
Server suppen varm toppet med stekte kantareller, spekeskinke og persille.
Server gjerne godt brød til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.