Kokos -panna cotta, -konfektkake og -kolakaker


Her er tre oppskrifter med kokos til dessert eller kakebordet.
Er du glad i kokos vil du like disse.
Kokos panna cotta
4 porsjoner
1 boks kokosmelk (ikke lett)
3 plater gelatin
2 ss honning eller annen søtning
1 ts vaniljeekstrakt
Brinbebær eller andre bær til topping
(Her er det brukt 4 ss nytørt bringebær med litt honning)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
Varm opp kokosmelken, ikke la den bli så varm at den koker, smak til med honning eller annen søtning.
Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i kokosmelken, når den er smeltet er den ferdig.
La den bli helt kald og rør den godt , før den helles i porsjonsglass.
Sett den kaldt i noen timer, eller over natten.
Pynt med bær, frykt eller syltetøy før servering.
Kokoskonfektkaker
ca 12 stk
250 g kokos
2 dl kondensert søt melk
1 ss vaniljesukker
200 g mørk sjokolade 70%
2 ss kokosa eller annet kokosfett
2 ss rosesukker med tørkede rosenblader
eller annen kakepynt event bare kokos
litt fingersalt
Bland sammen kondensert melk, kokos og vaniljesukker.
Lag flate runde kaker, det gjøres lettest med å presse de ut i en form,
eller trykk massen flat og stikk ut runde kaker.
Avkjøl de godt i kjøleskapet i ca 1 time.
Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad, eller i mikrobølgeovn.
Dypp kakene i sjokoladen og strø over rosebusker og fingermat.
Eller pynt kakene med kakepynt/strøssel eller kokos.
Oppbevar kakene kaldt i tett boks.
Kokoskolakaker
Ca 30 stk
100 g romvarmt smør
1 dl sukker
1 ss lyst sirup
2,5 dl hvetemel
1 dl kokos
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker.
Bland sammen til en deig.
Del deigen i tre deler.
Rull delene og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Trykk de litt flate.
Stekes midt i forvarmet ovn, 175 g i ca 14-15 min.
Del de opp i biter med en kniv eller et pizzahjul, mens de ennå er varme.
Avkjøl kakene helt, før de legges i tett boks eller glass.
***

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.