Appelsin og ingefær marmelade.


Jeg har alltid likt litt skarp marmelade.
Denne appelsinmarmelade er konsentrert, litt skarp og kjempegod.
Appelsinmarmelade med ingefær.
(liten porsjon)
2 store saftige appelsiner, godt vasket
1 bit ingefær (jo mer ingefær, jo skarpere marmelade)
1,5 dl sukker
(liker du søt marmelade kan du ha i litt mer sukker)
Skjær av det ytterste skallet på appelsinene, bare det oransje.
Jeg bruker en potetskreller, og skreller tynt av.
Del opp appelsinskallet først i striper, så i grove biter.
Skrell en bit ingefær, bruk en teskje.
Del den opp i skiver og så i biter.
Skrell av det hvite skallet på appelsinene, og del de i biter.
Ha appelsinskall, ingefær, appelsin og sukker i en kasserolle.
Kok opp på middels varme, rør godt til sukkeret har smeltet.
Kok på svak varme til det tykner, rør av og til.
(Det kommer litt ann på hvor mye saft det er i appelsinene,
min marmelade tok 30 minutter, før den var tyknet.)
Blir den for tykk, kan den spes med et par spiseskjeer vann.
Hell marmelade i små nyvaskede glass og sett på lokk.
Oppbevar marmeladen kaldt.
Appelsinmarmelade smaker ekstra godt på ost.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.