Greske kjøttboller med tillbehør30. august 2020 i Ukategorisert merket gresk / gresk salat / greske kjøttboller / harissomajones / helgemat / kjøttboller / middag / tzaziki av Gry Mine greske kjøttboller med masse mynte, tzazikisalat, gresk salat, harissamajones og pannebrød.Oppskriften passer til 2-3 personer Mine greske kjøttboller400 g fårekjøttdeig2 fedd hvitløk1 ts salt1/2 ts grovmalt pepper2 ts røkt paprikapulver1 ts oreganoen bunt grovhakkede mynteblader (ca 2 dl)Bland alt godt sammen.Del deigen i 10 deler, rull til avlange kjøttboller, bruk hendene dine dyppet i litt vann.Stek kjøttbollene i stekepanne, gjerne i grillpanne,til de er gjennomstekte. Tzaziki1 agurk1 ts salt2 fedd hvitløk3 dl tyrkisk yoghurt1/2 lime1 bunt koriander1 ts saltRasp agurken. Ha den i en bolle, og strø over 1 ts salt.Rør godt og vent noen minutter, til agurken har saftet seg godt.Hell agurken i et dørslag. Klem ut all vesken.Ha agurk og yoghurt i en bolle.Hakk opp hvitløk og koriander og bland det i agurken.Smak til med mer salt og limejuice.Settes kalt til det skal serveres.*Harissamajones med yoghurt(Harissa er røkt paprika og chili som er både sterkt, søtt og smakfull)4 ss majones4 ss gresk yoghurt1 ts harissasalt og pepperlitt olivenplje og ekstra harissa.Bland sammen harissa, yoghurt og majones.Ha det i en skål og dryss over harissa og olivenolje.*Gresk salat1/4 agurk1 stor tomat1/2 rødløk3 ss sorte oliven4 ss fetaostolivenoljesalt og grovmalt pepperDel opp og bland sammen.smak til med olivenolje salt og pepper.(jeg droppet festaosten denne gangen) Pannebrød5 dl hvetemel2 dl lunken melk1/2 pk tørrgjær eller fersk gjær1 ts salt1 ss olivenoljeBland alt gort i en bolle.Kna deigen godt, minst i 5 minutter.Legg deigen lunt under et klede i ca 30 minutter.Del deigen i 6 deler.Kjevle de ut så de er ca 20 cm.Stek de på varm takke eller panne på begge sider, til de har fått brune prikker.Legg de i en ren kopphånduk så de kan serveses lune. Legg kjøttboller , salat, tzaziki og harissamajo på brødet og spis.