Påskebakst-figurbakst30. mars 2020 i Ukategorisert merket figurbakst / Påske / Påskebakst / påskehare / påskemus / søtgjærbakst / søthvetedeig av Gry I påsken passer det godt å bake litt ekstra søt gjærbakst.Denne søte gjærdeigen er god og lett å bake figurer med. Deig til søt gjærbakst:750 g hvetemel50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær75 g sukker5 dl lunken melk 37 grader1 ts salt125 g mykt smør 2 ts sitronessens eller kardemomme om du liker det best*Varm opp melken til fingervarm, ca. 37 g.Rør ut gjæren i ca. 1 dl av melken.Ha mel, sukker, salt og kardemomme eller sitronessens, i en bakebolle eller i en kjøkkenmaskin.Hell i melken og den utrørte gjæren. Bland godt og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskinen, eller ca. 10 minutter for hånd.Tilsett litt og litt av det myke smøret, og elt i maskin 5 minutter til, og for hånd 10 minutter til.Deigen skal bli jevn og glatt, ikke klissete.Sett deigen til heving tildekket, på et lunt sted, i ca. 1 time eller til den har dobblet størrelsen.Nå er det bare og bake uttil påskekyllinger,påskeharer, påskemus, eller andre figurer.Deigen gir ca 24 stk figurer.Hev figurene i ca 30 minutter, og pensel de med egg.Stekes midt i ovnen ca. 12-15 min i forvarmet ovn 220 grader.Avkjøl baksten på rist. Dekorer den med melisglasur, når den er helt kald. Frys dem gjerne, men da uten glasur. tips: Se videosnutter på instagram eller fb på Grys Kjøkkenskriverier