Blåbærsuppe med brunostrøre og ristede mandler
(oppskrift fra Brunost boka vår)
4 porsjoner
8 dl vann
8 ss sukker
500 g blåbær, gjerne frosne
4 ss maisennamel
litt sitronsaft
Kok opp vann blåbær og sukker, la det koke på svak varme i ca. 4 minutter.
Rør ur maisennamel i litt kaldt vann. Rør jevningen ut i suppen. Smak til med litt sitronsaft.
Vil du ha helt glatt suppe, kan den røres glatt med en stavmikser eller i en blender.
Avkjøl suppen.
Brunostrøre
2 dl seterrømme
2 ss brunt sukker
30 g raspet brunost
ca. 24 mandler
4 ss raspet brunost
Rør lett sammen rømme, brunost og brunt sukker.
Hakk mandlene og rist de noen minutter i en tørr stekepanne på middels varme, til de blir litt gyldne, men ikke brente.
Server suppen kald med brunostrøren, de ristede mandlene og raspet brunost på toppen.