Blomstekjeks


Sommerens søteste kjeks, lager du fint selv!
I sommerens utgave av ukebladet Isabellas, fant jeg en supersøt oppskrift.
Jeg har latt meg inspirere og laget de på min måte.
Blomsterkjeks
mist 25 stk.
125 g smør, mykt
250 g hvetemel
100 g melis
1 ts vaniljeessens
1 ss kaldt vann
*
Spiselige blomster og blader fra hage/skog
Ringblomst, rose, timian, forglemmegei,
se fler her
ca 4 ss melis
litt eggehvite ca 1 ss
1 dl sukker
en pensel
*
Bland sammen mykt smør, mel, melis og vanilje.
Ha i 1 ss kalt vann.
Form deigen til en ball, legg den i en pose
og legg den kaldt i ca 1 time.
Etter en time, legg deigen på et bakepapir,
legg et annet bakepapir over, og kjevle ut deigen ganske tynt.
Stikk ut kaker med en hjerteform.
Fjern deigen rundt kjeksene.
Legg bakepapiret med kjeksene på et stekebrett.
Stek kjeksene midt i forvarmet ovn 200 g,
til de er lett gyldne, ca 8 minutter.
Avkjøl kjeksene på rist.
Lag flere kjekser av ressten av deigen.
Bland sammen eggehvite og melis til en røre.
Litt tynnere enn glasur.
Hell sukkeret i en bolle.
Pensel melisbalndingen i et tynt lag på en kjeks,
legg på blomster/blader,
pensel over og dypp den penslede siden i sukker.
Legg kjeksen til tørk.
Lag de andre kjeksene på samme måte.
La kjeksene bli helt tørre,
før de legges i tett boks.
Legg gjerne smørpapir mellom lagene.