Marengskrans med påskeliljer, (jeg fikk den først helt til etter 3 forsøk, og da brukte jeg italiensk marengs.)
Den er veldig holdbar, så bak den nå, så har du en super
pynt til påskekaken, enten det er en pavlova, en bløtkake eller en sjokoladekake.
Italiensk marengs.
4 eggehviter, 122 g
dobbelt så mye sukker
244 g sukker
1 ts sitronsaft
0,5 dl vann
et mat termometer
*
1 bakepapir
gul og grønn konditofarge
sprøteposer tipper, jeg brukte:
bladtip 67, wilton petal tipp #104, stjernetipp 16.
*
Ha romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin.
Pisk den lett med litt sitronsaft.
Ha sukker og vann i en liten kaserolle.
La det koke på middels varme til det er blitt 118 g.
Hell sukkerlaken i litt og litt mens eggehvitene piskes.
Fortsett til massen er blank og lunken, ca 10 minutter.
(samme prinsipp som nedenfor, men bildene er fra forsøk 1 og 2. )
Del massen i to like deler. farg den ene med grønn farge og den andre med gul farge.
Ha den grønne marensen i en sprøytepose med tipp #104 og 2/3 av den gule i en sprøytepose med bladtipp og resten av den gule i en sprøytepose med liten stjernetipp.
Fest et bakepapit til et stekebrett med litt marengs, så holder det ser i ro.
Det er mange måter å sprøte ut på.
Jeg tar utgangspunkt i den siste kransen jeg laget.
Sprøyt en rund krans med den grønne marensen.
Den må være litt høy og bred.
Sprøyt så syv topper(stjernetipp) likt fordelt rundt kransen.
Lag så 6 blader rundt hver topp, og lag en sirkel (stjernetipp)rundt toppen og bladene.
Det er bare å prøve seg frem.
Tips: det kan være lurt å prøve å lage en påskelilje på et eget papir først.
Stek/tørk kransen i forvarmet ovn ca 100 grader (alle ovner er forskjellige) til den er helt tørr, i min ovn tok det 4 timer. La den avkjøle helt før den tas av bakepapiret.