Det er mange som lager proteinrunstykker, nå rett etter nyttår. Her er min variant, de er laget i en langpanne og skåret opp i posjosbiter.
*
Proteinbrød i lanpanne ca 16 biter.
400 g cottagecheese
3 dl yoghurt narurell (kesam kan og brukes)
5 egg
400 g havremel (glutenfri)
100 g havregryn (glutenfri)
100 g blandete frø som solsikke/gresskar/lin/sesam
+ 50 g blandet frø til å strø oppå
1 ts salt
1 ss bakepulver
1 bakepapir
1 panne/form ca 25x35cm
+ en stavmikser eller en blender.
*
Hell cottagecheese, yoghurt og egg i en bolle og blend alt sammen med en stavmikser eller bruk en blender.
Rør sammen alle de tørre ingrediensene.
Hell de i bollen og rør sammen til en tykk deig.
Ha bakepapiret i en form/panne og hell i deigen.
Press den jevnt utover med en slikkepott.
Strø frø på toppen, og plapp de litt ned i deigen med fingene.
Stek brødet midt i forvarmet ovn 200g, i ca 35 minutter.
Brødet skal ha en gylden farge.
Avkjøl brødet på en rist.
Når brødet er avkjølt, tas det ut av pannen/formen og deles i biter.
Proteinbrødet smaker best nybakt.
Det er fint å fryse.