Svineknoke er billig og god mat.
Liker du saltkjøtt og rotmos, er dette verd å prøve!
*********************************
Pulled svineknok
til ca 4 personer
ca 1,2 kg røkt svineknoke
1 rødløk
2 ts helpepper
vann
+ rotmos
1/2 kålrot
2 stk gulrot
6 store mandelpoteter
2 ss smør
litt melk eller fløte
salt og pepper etter smak
Skjær svoren av svineknoken.
Legg den i en gryte og fyll på vann så det så vidt dekker
knoken. Ha i løk og pepper.
Gi det et oppkok, og la det syde/småkoke på svak varme under lokk i ca 5-6 timer.
Kjøttet skal være så mørt at det detter av beinet.
Ta kjøttet ut og fjern beinet.
Riv det sundt med to gafler.
Ca. 1/2 t. før servering koker du rotmosen.
Rotmos:
Kok kålrot, gulrot og poteter til de er møre i vann.
Hell av vannet og stapp sammen.
Rør i smør og litt fløte eller melk, til passe mos.
Smak til med salt og grovmalt pepper.
Server kjøttet varmt sammen med nykokt rotmos.
Tips. Kraften fra knoken kan fryses og brukes i suppe senere-