Søte marengs, som enkeltroser eller som krans.
til 12 roser og en krans trenger du
200 g eggehvite
400 g sukker
rød og grønn matfarge
1 ss valmuefrø
2 stk bakepapir
100 g i ca 2 timer
Sett stekeovnen på 100 g. Ha sukkeret på et bakepapirkledd stekebrett.
Sett det inn i ca 4 min, til sukkeret er blitt varmt, men ikke smeltet.
Pisk eggehviten stiv og ha i litt og litt sukker.
Pisk godt til du ikke kjenner sukkerkorn i marengsmassen.
Ha 1/4 av marengsmassen i en bolle og rør inn litt grønn matfarge.
Rør inn litt rød eller rosa i resten av marengsen.
Ha marengsmassene i kremposer med tipp.
Den grønne med en spiss tipp for blader (352),
den rose med en stjernetipp(M1) eller en Russer ball tipp(#113)
Sprøyt 12 enkle rosa roser på et bakepapir.
Lag en ring av grønn marengs, og så 12-13 roser, i en krans, på et annet bakepapir.
Lag blader med den grønne marengsen, på både de enkle rosene og på kransen.
Strø litt valmuefrø midt i hver rose.
Stek/tørk marengsen midt i forvarmet ovn, 100 g, til de er tørket og lett kan tas av bakepapiret. 1-2 timer.
(Jeg stekte begge brettene samtidig, ett øverst og ett nederst i ovnen, så byttet jeg de om etter ca. 1 time. i min ovn ble de ferdige etter ca. 2 timer.) Husk alle ovner er forskjellige, så prøv deg frem.
Oppbevar marengsen tørt.
Den har lang holdbarhet.