Rabarbra chutney smaker veldig godt til ost.
Her er en liten oppskrift, så kan du prøve den og heller doble den opp om du liker det.
*
RABARBRA CHUTNEY
200 g rabarbra i biter, er den plukket før Santhans trenger du ikke skrelle den.
50 g hakket rød løk
10 g hakket fersk ingefær
litt salt
100 g sukker
2 ss sirup
4 ss eddik 7%
2 ss vann
Vask og del opp rabarbraen i biter.
Er den plukket tidlig på sommeren, trenges du ikke å skrelle den.
Ha rabarbra, opphakket rødløk, opphakket ingefær, sukker, sirup, litt salt, eddik og vann i en kaserolle.
La det koke opp, skum av om nødvendig.
Det skal nå småkoke på svak til middels varme,
til det begynner å tykne etter ca 15 minutter.
Reduser varmen til lav, og pass på nå skal den karamellisere seg og kan lett brenne, så rør ofte.
Når det er blitt tykt og mørkere i farge helles chutneyen på et sterelisert varmt glass, med lokk.
Når den er blit kald, kan den serveres til ost eller
prøv det til stekt kyllig, grillet lam o.l.
Rabarbra chutneyen holder seg godt i lang tid, oppbevar den kaldt.