Syltet rødløk og syltet paprika


Syltet rødløk og paprika er kjempegodt tilbehør til koldtbordet.
Syltet paprika
1 glass med lokk  (ca 8 dl)
3 stk paprika (1 gul, 1 grønn og 1 rød)
Syltelake:
(1 del 7% eddik, 2 del sukker, 3 del vann)
1 dl eddik 7%
2 dl sukker
3 dl vann
1 ts salt
10 pepperkorn
3 cm ingefær
Vask og tørk paprikaen.
Rens den for stilk og frø, og del den i strimler.
Legg fargene blandet i glasset.
Del opp ingefær i skiver.
Legg ingefær i en kasserolle sammen sukker, salt, pepperkorn, eddik og vann. La det få et oppkok og rør til sukkeret er smeltet.
Hell den varme laken i glasset som er fylt med paprika.
Skru på lokket og snu glasset.
Oppbevar den syltede paprikaen i kjøleskapet når den er blitt kald.
Den er ferdig etter en dag, og holder seg godt flere uker.
Syltet rødløk:
1 glass med lokk ca 8 dl
4 store rødløk
Syltelake:
(1 del 7% eddik, 2 del sukker, 3 del vann)
1 dl eddik 7%
2 dl sukker
3 dl vann
1 ts salt
10 pepperkorn
3 cm ingefær
+ 1/2 ss rosenpepper eller 2 stjerneanis
Rens og del rødløken i biter.
Enten i skiver eller i tynne båter.
Legg den tett sammen i glasset.
-Vist du vil kan du legge rosenpepper eller stjeneanis i glasset, for ekstra smak.
Kok opp syltelaken, som på oppskriften over.
Hell den kokende laken over løken i glasset, og skru på lokket. Snu glasset og la det avkjøles.
Den syltede rødløken er klar til å spises etter et døgn,
og holder seg godt i flere uker.
Oppbevar den syltede rødløken i kjøleskapet.