Gulasj med elgkjøtt


Første gang jeg smakte Gulasj var i Budapest. Det var kaldt ute, og jeg husker at smakte godt, med den litt tykke røde kjøttsuppen. Her er min variant laget med elgkjøtt, men du kan selvsagt bruke oskekjøtt istendenfor.
Gulasj med elgkjøtt 6 porsjoner
600 g beinfritt elgkjøtt (oksekjøtt kan godt brukes)
1 stor eller 2 middels gule løk
5 kokefaste poteter (som Asterix, Folva, Beate, Laila )
2 store røde paperika
400 g hermetisk tomat
1,5 l vann
2 buljongterninger
1/2 sitron, skall og saft.
2 fedd hvitløk
1 ts oregano
1 ts spisskummen
1,5 ts røkt paprikapulver
0,5 cajannepepper (vist du vil ha suppen litt sterk)
2 ss smør til steking
salt og pepper
4 ss maisennamel
+ rømme til servering
Del opp kjøttet i biter.
Skrell og del opp løk og hvitløk.
Varm opp smøret i en stor gryte.
Stek kjøtt og løk så det får litt farge.
Tilsett krydder og stek litt til.
Ha i tomater, vann, buljong og sitronskall, bare det gule.
Kok opp, og la gulasjen småkoke på svak varme, i ca 1 t.
Skrell og del opp poteter i terninger ca 2 cm.
Rens paprikaen for stilk og frø, og del den i ca 2 cm biter.
Ha poteter og paprika i gulasjen, og la den småkoke til potetene er møre.
ca 30 minutter.
Når potetene er møre, skal gulasjen tyknes med maisenna.
Rør ut maisennaen i litt kaldt vann og hell den i suppen, rør godt og kok opp.
La suppen småkoke noen minutter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server gulasjen varm med en rømmeklatt på toppen.