Denne sjokoladekaken er saftig og kjempegod.
Mørk sjokoladekake med mokkakrem
(175 grader i ca 35 minutter)
3 egg
2 dl sukker
1 dl rapsolje
1,5 dl rømme (laktosefri rømme vist ønsket)
2 dl hvetemel
1,5 dl kakao
1,5 ts bakepulver
+ Mokkakrem (oppskrift lengere ned)
Mokkabønner, sjokoladelinser eller annen sjokoladepynt
Pisk eggedosis av egg og sukker i en kjøkkenmaskin,
resten skal røres inn for hånd.
Rør olje og rømme i eggedosisen.
Bland sammen mel, kakao og bakepulver,
vend det inn i eggeblandingen.
Kle en springform 26 cm med bakepapir, eller smør formen med litt smør.
Hell i deigen.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g i ca 35 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken på rist.
Mokkakrem:
200 g mykt smør (eller laktosefritt margarin)
350 g melis
2 ss kakao
2 ts vaniljeekstrakt
2 ss sterk kaffe, avkjølt (2 ts pulverkaffe+ 2 ss kokende vann)
litt salt
*
Pisk sammen alle ingrediensene til en luftig krem.
Del kaken i to deler, legg den ene delen på et kakefat.
Legg på halvparten av mokkakremen, stryk den utover.
Legg på den andre kakedelen og stryk på resten av mokkakremen.
Lag et fint mønster med en slikkepott vist du vil.
(Dra den spisse enden av slikkepottet frem og tilbake på kremen)
Pynt kaken med mokkabønner, sjokoladelinser eller annen sjokolade.
Sjokoladekaken oppbevares kaldt til den skal serveres.
Denne sjokoladekaken er fin og fryse, og den kan fryses ferdigpyntet.