Glutenfri tykklefse – fra boken vår Takkemat.
ca 10 stk
5 dl kulturmelk
2 dl sukker
1,5 dl smeltet meierismør
1 ts bakepulver
1 ts hornsalt
litt salt
6 dl glutenfritt mel (semper eller toro)
minst 3 dl glutenfritt mel til utbaking (jyttemel fungerer bra)
Bland sammen alle ingrediensene , deigen blir klissete, men den skal være sånn.
Sett den kaldt i minst 30 minutter.
Ta ca 1/4 av deigen på bakebordet.
Kna gjerne inn litt mel i deigen.
Bruk masse mel når du kjelver ut, så ikke deigen fester seg til bordet eller kjevlet.
Vil du ha mønster på lesene, kan du bruke et mønsterkjevle helt på slutten.
Bruk et lokk, og skjær ut en rund lefse med et pizzahjul, eller en kniv.
Stek lefsene på tørr middels varm takke, til de får litt farge på begge sider.
Avkjøl lefsene på rist og legg de oppå hverander.
Når lefsene er helt kalde kan de smøres med smør, sukker og ønsket mengde kanel.
Lefsene kan fryses, smurte eller usmurte.
De smaker og godt med smør og brunost.