Focacciaterte med hagens siste tomater, oliven, timian, chevre og honning.
Den smaker like godt til frokost, som til kvelds.
Eller hvorfor ikke ta den med på tur?
Deig
2 dl lunket vann
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss sukker
1 ss olivenolje
250 g hvetemel
+
10-20 små og mellomstore tomater
8-10 store grønne oliven
2 ss olivenolje
3 ss flytende honning
1 kvast timian
1 ts grovmalt pepper
1/2 Chevre, ca 100 g (Fransk geitost)
+
1 ildfast form ca 20×30
200 g, 20-25 minutter
Bland sammen mel, tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle.
Hell i lunket vann og 1 ss olivenolje.
Kna deigen godt i minst 10 minutter.
Sett deigen til heving i 40 minutter.
Smør en ildfast form med olivenolje.
Hell deigen i formen og press den utover.
Del tomatene i to.
Legg på tomater, oliven og timian og Chevre i biter.
Hell over olivenoljen og honningen.
Kvern over grovmalt pepper.
Hev focacciaterten i ca 40 minutter, på et lunt sted.
Stek den midt i forvarmet ovn 200 g i 20-25 minutter,
til osten begynner og bli gylden.
Avkjøl fovacciaterten litt før den severes.
Focacciaterten kan lages dagen før,
settes kjørlig og varmes i ovnen i ca 5-10 minutter før den skal serveres.
Den kan og fryses.