Victoriakake med valmuefrø


Victoria spong cake i nok en variant, her har jeg tilsatt valmuefrø.
Den er fylt med bringebærsyltetøy og ostesmørkrem.
250 g sukker
250 g smør
250 g hvetemel eller glutenfritt kakemel
2 ts bakepulver
4 ss valmuefrø
4 egg
*
2×20 cm springformer og bakepapir
200 g ca 25 minutter
Pisk smør og sukker til en hvit tykk krem.
Pisk inn ett og ett egg.
Bland sammen mel, valmuefrø og bakepulver.
Rør det inn i kremen med en slikkepott.
Fordel røren i to 20 cm springformer som er dekket med bakepapir i bunnen.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 200 g i ca 25 minutter.
Avkjøl kakene helt på rist.
Ostesmørkrem:
200 g kaldt smør eller soft margarin
50 g kremost naturell
250 g melis
1 ss vaniljesktrakt
+
Bringebærsyltetøy
3 ts valmuefrø
Pisk sammen mykt smør, kald ost, melis og vaniljeekstrakt til en tykk krem.
Del kakebunnene i to.
Smør bringebærsyltetøy og krem på 3 av bunnene.
Legg bunnene oppå hverandre.
Smør krem på toppen, strø valmuefrø midt på kaken og sprøyt på roser av resten av ostesmørkermen.
Kaken kan godt lagse dagen før dn skal serveres og settes kaldt.
Kaken kan fryses.