I dag blir det vafler til formiddagsmat, og de skal stekes ute, det har Erlemor og bestemor bestemt! 🙂
Supergode havrevafler: (stor oppskrift til minst 6 personer)
4 dl lettmelk (gjerne laktosefri)
4 dl vann
1 dl rapsolje
7 dl havremel
2 ts bakepulver
4 egg
1 ts salt
+
en bolle, en visp og et vaffeljern.
Tømm melk, vann og olje i en bolle.
Pisk sammen.
Tilsett 7 dl havremel og 2 ts bakepulver.
Pisk sammen.
Tillsett 4 egg og 1 ts salt.
Pisk godt sammen til en god røre.
La røren stå litt, gjerne 1/2 t.
Så skal vaflene stekes, til de blir gyldene.
Bestemor steker vaflene, mens Erlemor dekker bordet.
De supergode havrevaflene spises nystekte med syltetøy, sukker eller annet pålegg.