Har du røkelaks til overs etter koldtbordet?
Da kan du prøve å lage ovnsbakt røkelaks til middag!
Ovnsbakt røkelaks, 4 porsjoner
250 g røkelaks i skiver
400 g mandelpoteter i skiver
2 små røde løk i skiver
2 hvitløkfedd i skiver
1 neve fersk basilikum eller dill
6-8 små tomater delt i to
3 dl kremfløte
sort grovmalt pepper
Legg poteter, hvitløk rødløk, tomater, røkelaks og basilikum/dill lagvis i en ildfast form.
Hell over fløten, og kvern over pepper på toppen.
Ikke tilsett salt, røkelaksen er salt nok for hele retten.
Sett formen midt i forvarmet ovn, 200 g, i ca 40 minutter, eller til du kjenner at potetene er ferdige.
Tips: Skjæres potetene i tynne skiver, går det litt raskere, enn om de skjæres i tykke skiver.
Server gjerne en klatt rømme og grovt brød til retten.