For 6 år siden laget jeg og min datter Karoline makroner, og blogget oppskriften.
Vi malte mandlene selv og kokte sukkerlake. Jeg lagde makroner på denne måren mange ganger, men nå har vi funnet ut at de blir like gode på en enklere måte.
Makroner i flere farger, ca 48 stk.
Alle ingrediensene skal ha romtemperatur!
160 g eggehvite
200 g sukker
1 ts sitron
200 g mandelmel, ikke fettredusert.
200 g melis
4 forskjellige gelefarger
4 sprøyteposer
makronmatte i silikon, eller bakepapir
+ fyll som: smørkrem, ostesmørkrem, lemoncurd, tykt syltetøy eller ganache.
Pisk 160 g romtemperert eggehvite og 1 ts sitron til skum.
Tilsett litt, og litt sukker, og pisk til en glatt blank marengs.
Sikt mandelmelet og melisen, gjerne to ganger.
Bland godt sammen.
Nå skal alt blandes det kalles macaronage på fransk,
jeg synes «makronering» høres bedre ut på norsk! 🙂
Iallefall, nå skal det blandes, ikke for mye og ikke for lite, det er dette som er kunsten.
Luften skal ut og det skal bli en glatt deig som ikke renner for mye utover, da blir makronene flate, men heller ikke for lite, da blir de for høye som marengs.
Her trenges det trening! (Tips: sjekk litt på hvordan massen skal være, her er Pacal på Youetube)
Siden vi skal fargsette makronene, har jeg «makronert» litt i underkant, og delt macronmassen i fire like deler, i hver sin bolle.
Farging:
Husk å ta litt mer farge, enn du ønsker, da makronene blir lysere under stekingen.
Bruk en tannstikker, og ta i litt og litt fage av gangen, til ønsket resultat.
Bland lett, og hell de fargede makronmassene i hver sin sprøytepose.
Bruk to silikonmatter for makroner, eller 2 stk bakepapir, som du tegner like rundinger på.
Bruk et lite glass eller en 5 krone som mal. Det skal bli 24 rundinger på hvert ark, altså 48 til sammen.
Klipp av endene på sprøyteposene, og sprøyt litt masse i hver runding.
Legg silikonmatter/bakepapir på stekebrett.
Bank nå brettet i bordetnoen ganger, så all luften går ut av makronene.
Nå skal de tørke i 30 minutter!. Sett ovnen på 160 g.
Når de føles tørre på toppen, er de klar for steking.
Stek de i forvarmet ovn 160 g i 12-15 minutter.
NB! Hver ovn er forskjellig, her trenges det trening og justering.
Blir de for lite stekt, får du de ikke løse, blir de for mye stekt blir de harde og ikke seige inni.
Avkjøl makronene helt før de tas av matte eller bakepapir.
Når makronene er kalde skal de fylles. Fyll de med lemon curd, smørkrem, forskjellig topping,
sokoladeganache, tykt syltetøy eller noe annet du liker, alt som brukes som topping til cupcakes kan brukes.
Oppbevar macronene i tett boks i kjøleskapet i 1-3 dager (alt etter hva de er fylt med). Makronene kan fint fryses.
Ta de opp 30 minutter før de skal serveres.