Deilig, saftig brød med gulrot og honning, og det er glutenfritt.
Fant en flott oppskrift i et gammelt BAKE blad, som jeg har gjort litt om på.
Til denne oppskriften trenger du en blender.
Savner forresten det flotte bladet BAKE, som var kjempefint og en fornøyelse å lese.
Gulrotbrød med honning – glutenfritt.
200 g gulrot i biter
50 g mandler
200 g lunket vann
2 ts tørrgjær
1 ts salt
1 stor spiseskje honning
1 egg
1 ss fiberhusk
50 g rapsolje
350 g glutenfritt grovt mel (jeg brukte Toro sitt)
50 g havrekli
+litt vann og havrekli til å ha på toppen
+ en blender, en brødform(gjerne liten), en strimle bakepapir og litt olje
Skrell og kutt opp gulrøtter i biter.
Sett kolben til blenderen på kjøkkenvekten, og mål opp ingrediensene rett i kolben.
Gulrøtter i biter, mandler, salt, gjær, honning og egg.
Blend alt godt sammen til en grøt. Tilsett fiberhusk og blend det inn.
La det stå og svelle i ca 30 minutter.
Hell i oljen og blend den inn.
Mål opp mel og havrekli i en bolle. Hell i gulrotgrøten og rør deigen sammen.
Det skel bli en fast men klissete masse.
Smør ei brødform med olje og legg en stripe bakepapir i bunnen.
Fukt brødet med litt vann og strø over litt havrekli.
La brødet heve godt i ca 1 t, på et lunt sted.
Stek brødet på rist nederst i forvarmet ovn 225 g i ca 40 minutter.
Brødet kan gjerne være godt stekt, og det får en fin stekeskorpe.
Ta brødet ut av formen og avkjøl det på rist.
Gulrotbrødet blir saftig og godt.
Det holder seg fint et par dager, og det er supert å fryse.
****
Deilig brød til frokost, eller for å ha med i matpakker.