Deilig Indiskinspiret lammegryte, dal, chapati, ris og yoghurt.
Indiskinspiret lammegryte
4 porsjoner
*
1 kg lammesmåsteik/fårikålkjøtt
1 stor gulrot
2 løk
2 fedd hvitløk eller 1/2 kinesisk hvitløk
1/2 chili
2 kanelstenger
6 nellikspiker
2 ts gurkemeie
1 ts koriander
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
salt og pepper
2 ss rapsolje
Skjær kjøttet i biter og fjern beinene.
Skrell og skjær opp løk, hvitløk og chili.
Varm opp oljen i en gryte, ha i løk, chili, hvitløk, kanelstenger og nellikspiker.
La det steke i oljen i noen minutter.
Ha i kjøttet og resten av krydderet.
La kjøttet brunes, rør godt underveis.
Skrell og del opp gulrot.
Ha gulroten i gryta og rør.
Hell i en biks med kokosmelk, bland godt,
sett gryta på småkok, under lokk i ca 2 timer, rør underveis.
Smak til med salt og pepper. (2 ts salt + 1/2 ts grovmalt pepper)
Tips: Lammegryten kan fint lages dagen før,
settes kaldt og varmes opp når den skal spises.
Dal:
4 porsjoner
2 bokser ca 600 g ferdigkokte røde linser
2 bokser ca 600 g hakkede hermetiske tomater
1 stor løk
1/2 rød chili
2-3 fedd hvitløk eller 1 kinesisk hvitløk
3-4 ss rapsolje
2 ts gurkemeie
1 ts koriander
1 ts spisskummen
2 ts garam masala
1 boks kokosmelk, bare kremen (det hvite)
2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
Varm oljen i en gryte.
Ha i løk, hvitløk, chili, koriander, garam masala, spisskummen og gurkemeie.
Rør godt mens det steker noen minutter.
Hell vesken av linsene og ha de i gryta, sammen med tomatene.
Rør godt sammen og ha i den hvite kokoskremen som er øverst i boksen.
(Husk at du må ikke riste boksen, oppbevares den kaldt er det enklest.)
Smak til med salt og pepper.
La dalen småkoke på svak varme uten lokk til den tykner litt.
Rør underveis. Smak til med mer krydder om nødvendig.
Tips: Dal kan lages dagen før, settes kaldt og bare varmes opp.
Dal smaker best når den har fått kokt en stund så den blir litt kremete.
*
Chapati har jeg blogget før, men tar det med her og! 🙂
Server den indiskinspirerte lammegryten og dal,
sammen med chapati, ris, fersk koriander og yoghurt.