Rullekake er lett å lage, og den kan varierers i det uendelige.
Rullekake 1 stk ca 16 biter
3 egg
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss kaldt vann
+
ekstra sukker til å rulle kaken i
ca 6 ss syltetøy, her er det brukt bringebær og blåbær
250g i ca 5 minutter
Sett stekeoven på 250 g.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt i mel og bakepulver, ha i vannet og rør lett sammen til alt er blandet.
Kle et stekebrett med bakepapir og smør røren utover.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 250 g i ca 5 minutter.
Legg et bakeppir på bakebordet og strø sukker på det.
Ta kaken ut av ovnen. Løftkaken i to av bakepapirhjørnene og legg kakedelen ned på det sukkerstrødde papiret.
Dra forsiktig av bakepapiret som sitter på kaken.
Vil det ikke løsne, kan det smøres med vann.
Smør utover syltetøyet og rull kaken sammen.
Rull først den enekanten litt inn, løft i papiret og la den rulle rundt.
Rull bakepairet rundt og la den avkjøles.
Når kaken er avkjølt kan den skjæres i skiver, eller som her i skrå biter.
Rullekakeskive.
Rullekake er fin og fryse, men holder seg også godt oppbevart i tett boks i køleskapet.
Legg rullekakeneporsjonsstykker i muffinformer og server gjerne litt pisket krem til.