Nybakte persillesnurrer, luftige og gode.
Persillesnurr med pepperoni og ost ca 18 stk
5 dl lunken melk
10 dl hvetemel
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
50 g mykt smør
+ ca 1 dl hvetemel til utbaking
*
Fyll:
2-3 ss mykt smør
1 bukett bladpersille
100 g peperonipølse i skiver
100 g ost
frovmalt pepper
Bland sammen 5 dl lunken melk, 10 dl hvetemel, 1/2 pk. tørrgjær og 1 ts salt. Rør godt i en kjøkkenmaskin eller for hånd til i ca 5 minutter. Tilsett det myke smøret og fortsett og bland/rør i et par minutter til. Sett deigen til heving på et lunt sted under et klede i ca 1 time, eller til deigen har doblet størrelse.
Etter en time… hellles 1 dl hvetemel på bakebordet og deigen legges oppå, den er ganske klissete. Brett den litt sammen med melet og kjevle den utover så den er ca 30cm x 50cm.
Pass på å ha på nok mel så ikke deigen sitter fast.
Smør mykt smør 2-3 ss utover deigen,
Hakk persillen og strø den utover.
Legg pepperonipølse og ost utover .
Kværn til sist godt med grovmalt pepper på toppen.
Rull sammen deigen til en pølse,(som om du laget kanelsnurrer).
Del rullen i biter ca 18 stk legg de på bakepapirkledde stekebrett.
Hev persillesnurrene i ca 45 minutter.
Stek de midt i frovarmet ovn 200 g i ca 12-15 minutter
De skal være litt brune.
Avkløl persillesnurrene på rist.
Snurrene smaker godt som de er og er supert tilbehør til suppe. De er og fine å ha til lunch, og å ta med på tur.
Persillesnurrene er fine å fryse.