Høstens vakreste kake, er en smørkremkake med spiselige blomster, som er plukket i hagen.
***
Vaniljekakebunn 2x 24 cm
175 grader i ca 25 minutter
*
4 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1,5 dl potetmel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
4 ts vann
1 ts eplesidereddik
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt i hvetemel, potetmel,
bakepulver og vaniljesukker.
Rør forsiktig sammen med en slikkepott.
Rør til sist inn vannet,
som er balndet med eddiken.
Smør to former 24 cm og legg bakepapir i bunnen.
Fordel kakedeigen i de to formene.
Stekes nederst i forvarmet stekeovn 175 g.
Sjekk med en bakepinne om de er ferdige,
det tar ca 25 minutter.
Avkjøl kakebunnene på rist.
Når de er kalde tas de ut av formene,
og bakepapiret fjernes.
*
Tips: Kaken kan og stekes i en 26 cm form,
da må den stekes minst 10 minutter lengere,
og deles i to når den er blitt kald.
Lag vaniljekrem oppskrift her eller bruk ferdigkjøpt.
Kremen lages av vaniljekrem, fløtekrem og smørkrem.
NB! Husk at alt må ha samme temperatur!!
2,5 dl vaniljekrem
2,5 dl fløte pisket tilkrem
*
250 g mykt smør
250 g melis
Pisk krem og bland den inn i vaniljekremen.
Pisk luftig smørkrem av melis og smør.
Bland forsiktig litt og litt vaniljekrem inn i smørkremen.
Husk at alt må ha samme temperatur, ellers vil det skille seg.
Blir kremen blir skilt…. Sett den i kjøleskapet så den blir helt kald og prøv å pisk den sammen.
Tips: Det er lettere å få bra resultat ved å bare bruke vaniljekrem uten fløtekrem.
*
Smør 1/3 av kremen på en kakebunn
og legg på den andre kakebunnen.
Smør resten av kremen oppå og rundt kanten av kaken.
Spiselige blomster fra hagen:
Rosenblader
Kornblomst
Ringblomst
Erteblomst
Dill
Agurkurt
Mynte
Stemor
Gjøksyre
Pynt kaken med spiselige blomster.
Her er det bare å kose seg og pynte som man vil. 🙂
Kaken bør pyntes samme dag som den skal spises.
Skal kaken fryses, må den fryses uten blomster.