Osteboller med skinke og salat,
er deilig til lunch eller frokost.
Osteboller 16 stk
Fordeig:
5 dl lunket vann (37 grader)
1/2 pose tørrgjær (25 g gjær)
4 dl hvetemel
2 dl havregryn
Resten av deigen:
5 dl hvetemel
1 ts salt
2 ss rapsolje
150 g raspet ost
Topping:
150 g raspet ost
Bland havregryn, 4 dl hvetemel og gjæren i en bakebolle.
Hell i det lunkne vannet og rør godt.
Sett deigen til heving, på en lun plass i en time.
Tilsett resten av ingrediensene,
og bland godt sammen til en smidig deig.
Del deigen i 16 biter
Rull til boller, som settes på et bakepapirkledd stekebrett.
Stø på osten som er til topping.
Hev bollene en time.
Stek ostebollene midt i forvarmet ovn 200 g i ca 20 minutter
Bollene skal være gyldne.
Avkjøl ostebollene på rist.
De er fine å fryse.