Helt siden jeg leste boken Monfongo av Cesilia Samartin,
har jeg hatt lyst til å smake denne retten.
Jeg kjøpte kokeboken hennes med det samme, og i går fikk jeg endelig tak i grønne kokebananer, og det på vår lokale Coop Prix i Valnesfjord. 🙂
Mofongo 4 porsjoner
2 store grønne kokebananer
150 g bacon
2 fedd hvitløk
litt olivenolje
litt salt
+ rapsolje til steking
Del opp baconet i små biter, sprøstek det godt.
Hell av fettet og ha baconen i en mørtel sammen med hvitløken. Støt det så det blir en litt grov masse.
Ha massen i en kumme.
Skrell bananene og del de i ca 2 cm store biter.
Varm opp olje i en vid panne, stek bananene i ca 12 minutter til de er møre, snu de underveis.
Ta bananene opp fra oljen og ha de i en foodprosessor.
Kjør bananene i noen få senkunder, bare så de så vidt blir en grov masse. (bananene kan og med fordel knuses i en mørtel, men det tar lang tid)
Hell bananmassen i kummen med bacon og hvitløk.
Rør sammen og smak til med salt. Hell i litt olivenolje,
og form massen til spiseskjestore boller.
Server Monfongo som den er, eller sammen med stekt kylling og litt salat.