Kanelnøster er en variant av kanelsnurrer, kanelknuter eller kanelboller, og de blir minst like gode!
ca 20 stk
5 dl helmelk
150 g smeltet smør
1 egg
1 kg hvetemel
100 g sukker
50 g gjær/ 1 pose tørrgjær
1 ts salt
*
2 ss rapsolje
*
50 g smør
100 g sukker
2-3 ss kanel
*
1 pisket egg
4 ss perlesukker
Smelt smøret og varm melken til den er ca 37 g.
Hell det i en bakebolle og ha i egget, rør til det er blandet.
Ha i hvetemel, sukker og salt.
Elt deigen godt i ca 5 minutter.
Sett den lunt til heving i ca 45 minutter.
Smør bakebordet eller kjøkkenbenken med olivenoljen.
Hell ut deigen og kjevle den avlang,
så den er ca 120 cm x 30 cm.
Smør mykt smør godt utover deigen i et tynt lag.
Strø på sukker og kanel på hele deigen.
Brett inn de lange sidene mot midten så de overlapper litt.
Kjevle ut deigen igjen så den er like stor som sist. ca 120×30.
Skjær strimler på langs ca 1,5 cm brede og 120 cm lange.
Rull den sammen som et nøste og sett den på et bakepapirkledd stekebrett.
Fortsett til all deigen er brukt.
Pensel nøstene med lett pisket egg.
Strø på perlesukker.
Hev kanelnøstene til dobbel størrelse.
Stek kanelnøstene midt i forvarmet ovn 225 g i ca 12 minutter
De skal være godt stekete, men ikke brente.
Avkjøl kanelnøstene på rist.
De smaker allr best nysteket og er fine å fryse.