Kakepizza! Min niese på 13 år, spurte om vi skulle lage kakepizza?
Selvfølgelig kunne vi det! 🙂 Her er resultatet.
Kakepizza 8 store stykker
120 g hvetemel
60 g sukker + 2 ss sukker til utkjevling
60 g maizenamel
120 g kaldt smør i biter
*
Topping:
1/2 glass sjokoladepålegg
8 forskjellige typer kakestrø/kakepynt/søtsaker
*
175 g i ca 25 minutt
Ha mel, maizena, sukker og kaldt smør i en foodprosessor.
Kjør det sammen i ca 1 minutt til det blir en deig.
Du kan og blande sammen deigen for hånd.
Lag en kule av deigen, og legg den midt på et bakepapir.
Strø på litt sukker og kjevle ut en sirkel ca 20 cm i diameter.
Del den i 8 deler med et pizzahjul og prikk den med en gaffel.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 175 g i ca 25 minutter. Den skal bli litt lys brun.
Ta kaken ut av ovnen, og del fort opp i samme sporene før kaken stivner.
Avkjøl kakepizzaen helt før den pyntes.
Her er pynten vi brukte: Sjokoladepålegg, gelemenn, 2 typer kakestrø med farger, lakriskakestrø, små marsmellows, små sjokoladeknapper, sølvkuler og gelegodt.
Del opp til pizzastykker. Smør sjokolade på hvert stykke, la det være uten ytterst.
Legg en sort pynt på hvert stykke.
Legg sammen pizzastykkene til en hel pizza når de skal serveres.
Vel bekomme!