1 brownies i langpanne
1 porsjon sjokoladekrem
150 g peanøtter
2 ss kakestrø
*
Brownies:
1 porsjon sjokoladekrem
150 g peanøtter
2 ss kakestrø
*
Brownies:
300 g kokesjokolade 70%
100 g godt smør
3 dl sukker
4 stk egg
1 kopp espresso kaffe
2 dl hvetemel
*
*
Sjokoladekrem:
200 g soft margarin
400 g melis
1 dl kakao
1/2 dl kokende vann
1 ss vaniljesukker
Smelt sjokoladen og smøret i vannbad.
Kle ei langpanne med bakepapir.
Ta sjokoladen ut av vannbadet når den er smeltet,
rør så sjokolade og smør blir blandet.
Rør i kaffen, så eggene ett om gangen,
og rør til sist i mel og sukker.
og rør til sist i mel og sukker.
Hell røra i den bakepapirkledde forma.
Stekes midt i forvarmet ovn 180 g ca 20 min.
Avkjøl brownien på rist.
Avkjøl brownien på rist.
Bland kakaoen i det kokende vannet, og avkjøl den helt.
Rør sammen mykt smør, melis og vaniljesukker.
Ha i den avkjølte kakaoen, og pisk alt i en kjøkkenmaskin i
ca 3-4 minutter, til kremen er luftig.
Husk at kakaoblandingen må være helt kald.
Husk at kakaoblandingen må være helt kald.
Del den kalde brownien i to like deler.
Plasser den ene delen på et kakefat eller et brett.
Smør på halvparten av sjokoladekremen,
og strø på halpaten av peanøttene.
Legg på den andre delen, smør på resten av sjokoladekremen,
og strø på resten av peanøttene.
Stø så på kakestrøet.
Sett kaken kald til den skal serveres.
Den er fin å fryse.
Tips. Kaken er mektig, så den rekker til mange.
Det smaker godt med en god kopp kaffe til.