Enkle vaniljekranser smaker like godt om sommeren som ellers i året.
Server de gjerne sammen med iskrem eller jordbær.
Denne porsjonen er ganske stor, så hvorfor ikke legge noen i glass,
og gi bort i sommergave. 🙂
Vaniljekranser
ca 64 stk
400 g hvetemel
100 g havremel
500 g sukker
2 ss vaniljesukker
150 g smør
3 egg
+ havremel til utbaking, bakepair og melis for å strø oppå
175 g i ca 12 minutter
Bland sammen mel, havremel, sukker og vaniljesukker i en bakebolle.
Del opp smøret i biter og smulder det i melet.
Ha eggene i bollen og rør sammen.
Kna så deigen lett så den blir jevn.
Legg den kaldt en time.
Trill ut fingertykke ruller og del de 12 cm lang, bruk havremel til utbaking.
Form lendene til ringer. De vil gli litt utover, så de trenger ikke være perfekte.
Legg de på bakepapirkledde stekebrett.
16 kaker på hvert brett.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 175 g i ca 12 minutter.
Se skal være lyse på toppen og litt gyldne under.
Avkjøl kakene på rist.
Jeg fikk 4 brett a 16 kaker, så det ble 64 kaker.
Når de er kalde strøs melis over, bruk en sikt eller en tesil.
Oppbevar de kalde kakene i tett boks.
Dekorer gjerne noen glass og ha kaker i, så har du fine sommergaver.
Tips: skal du gi bort kaker, er det lurt å skrive på hva de inneholder.