Salat med rå laks og risnudler
4 porsjoner
360 g salmalaks, eller annen rå laks
2 porsjoner risnudler av den brede sorten
1 gulrot
1/2 mango
1 avokado
1 nepe
1/2 rød paprika
2 vårløk
6 jordbær
1 boks tang (brukes til sushi)
1 boks wasabi perler
1 lime
4 ss raps olje
en liten bunt koriander
1/2 rød chili
salt og pepper
Kok risnudlene etter oppskrift på pakken, hell av vannet og avkjøl de i kaldt vann.
Hell av vannet og legg de midt på et serveringsfat.
Del opp grønsaker, frukt, bær og løk og legg de rundt risnudlene.
Legg og på tangen.
Skjær opp laksen og legg den over risnudlene.
Rasp skallet av limen, og hakk opp koriander og chili.
Legg det i en liten skål, sammen med saften av en lime og 4 ss olje.
Smak til dressingen med salt og pepper.
Dryss over dressingen like før servering og legg noen teskjeer wasabi perler
midt på laksen.
Server salaten nylaget.