Hva med å begynne 1. dag i ferien, med en imponerende frokostsalat?
4 porsjoner
4 egg
150 g bacon
1 avokado
100 g brie
2 vårløk
1 stor tomat
1 rød paprika
1/2 agurk
en håndfull ruccola salat
en håndfull friske urter, det du har eller basilikum, gressløk og persille
2-3 ss olivenolje
2-3 ss sitronsaft
1 ts fingersalt
1 ts grovmalt pepper
Del opp baconet i biter og stek det sprøtt på middels varm panne.
Legg det på et kjøkkenpapir, så det holder seg sprøtt.
Stek eggene i baconfettet på middels varme til det er stekt.
Del opp grønnsaker, løk, salat og ost i grove biter.
Bland sammen på et stort fat, gjem litt av urtene (gjerne gressløk),
som skal strøes oppå til sist.
Strø på olje og sitronsaft, salt og pepper.
Legg bacon utover og legg på eggene.
Strø til sist over urtene som er spart, og gjerne litt mer grovmalt pepper.
Server frokostsalaten nylaget, og server gjerne godt brød til.